Kenmerken
  • Vraagprijs:
    € 975.000,-
  • Soort woonhuis:
    villa, vrijstaande woning
  • Status:
    beschikbaar
  • Bouw
  • Bouwjaar:
    1922
  • Woonoppervlakte:
    160 m²
  • Perceeloppervlakte:
    3209 m²
  • Inhoud:
    680 m³
  • Markeloseweg 68, RIJSSEN

    Na bijna 80 jaar in familiebezit te zijn geweest komt dit icoon van Rijssen op de markt. De huidige eigenaren zoeken naar nieuwe bewoners die met liefde en zorg dit monumentale woonhuis tot een nieuw thuis maken. Omstreeks 1922 is aan de lommerrijke Markeloseweg deze prachtige stadse villa in Amsterdamse stijl gebouwd naar ontwerp van architect A.E. Klein Rouweler, destijds stadsarchitect en later ook bewoner van villa "ANETA" te Rijssen.

    Inmiddels is deze prachtige villa aangemerkt als Gemeentelijk monument en valt ze onder het beschermd stadsgezicht. Villa "ANETA" heeft een prachtige diepe tuin met veel mooie planten, bloemen, fruitbomen, een moestuin en een weide op het Zuidwesten. De villa beschikt over een vrijstaande garage/carport met achtergelegen berging en meer dan voldoende gelegenheid voor parkeren op eigen terrein. Bijzonder is dat veel details, zoals het glas-in-lood, het trappenhuis, de terrazzo vloer in de keuken, hoge plafonds en het kamers en-suite gevoel in tact zijn gebleven. Villa "ANETA" biedt uitstekende mogelijkheden voor verduurzaming en kan geheel naar eigen wens gemoderniseerd en up-to-date gemaakt worden.

    De locatie is uitstekend. Alle denkbare voorzieningen bevinden zich op loop-/fietsafstand, het stadscentrum van Rijssen, diverse scholen, openbaar vervoer, de aansluiting op de snelweg en natuurlijk het Holland Schwarzwald, het heuvelachtige gebied rondom de Rijsserberg. Overigens verwijst de naam "ANETA" niet naar een persoon, het is een afkorting van "Algemeen Nieuws En Telegraaf Agentschap". De eerste bewoner en bouwer van de villa was een fam. A. van Hedel. Op dit adres was namelijk de eerste radio-ontvanginrichting van Rijssen aanwezig.

    Loopt u met ons mee door de woning?
    Via de zeer fraaie voordeur komt u in de voormalige vestibule, deze gaat over in de hal met trappenhuis, toilet en entree naar de royale woonkamer. De dichte keuken heeft nog een authentieke inbouw keukenkast en glazen opbergbakjes met originele keukenbetimmering. Vanuit de keuken is er een toegang naar de ruime droge provisiekelder. Aansluitend is er een aparte achteringang.
    De grote woonkamer met schouw heeft openslaande deuren aan de zijgevel naar het overdekte terras en een trappetje naar de ruime zij - en achtertuin op het zuiden en westen. De werkkamer is vanuit de centrale hal bereikbaar en heeft aan de voorzijde een fraai uitzicht over het straatbeeld.

    Eerste verdieping: Via de geweldige bordestrap bereikt u de overloop. Hier bevinden zich drie ruime slaapkamers, de dienstbodekamer en niet te vergeten de ruime badkamer met toilet, douche, ligbad, wastafel en wasmachine/drogeraansluiting.

    Tweede verdieping: Via de vlizotrap komt u op een grote open zolder alwaar de traditionele houten constructie nog in het zicht is. Deze ruimte biedt verschillende mogelijkheden en is naar wens in te richten.

    Het te verkopen object bestaat uit twee percelen, het huisperceel (1.782 m2) met daarop de woning, kapschuur, berging en stal en het weideperceel met dierenverblijven (1.427m2). Het weideperceel is gelegen achter de woningen aan de Markeloseweg 66, 64 en 62 en heeft tussen nr. 62 en 60 een eigen uitgang naar de Markeloseweg. Dit perceel heeft volgens het vigerend bestemmingsplan "Wonen Rijssen" de bestemming "Wonen Karakteristiek".

    Bijzonderheden:
    - royaal perceel 3.209 m2
    - gemeentelijk monument
    - riant familiehuis met 4 slaapkamers
    - veel originele details zoals glas-in-lood, paneeldeuren, terrazzo vloer in keuken
    - aansluitend weideperceel met dierenverblijven
    - bij een gemeentelijk monument is een energielabel niet nodig.

    Kortom: karakteristiek wonen op een fantastische plek. De foto's geven een goede indruk, maar het beste is om Villa "ANETA" te komen bekijken en de sfeer te proeven. Wij nodigen u graag uit voor een bezichtiging.