Taxatie

Waarom een taxatie?

Een taxatie kan nodig zijn om de juiste vraagprijs vast te stellen, de financiering van een woning rond te krijgen of om bij onderhandeling over de aankoop van een woning sterker te staan. Welke reden je ook hebt om een woning te willen laten taxeren, Team Snijders Makelaars helpt jou graag. Onze taxateur is uitstekend op de hoogte van de lokale en regionale onroerend goed markt. Dit is essentieel om de waarde van onroerend goed te kunnen taxeren.

Taxaties van Team Snijders Makelaars zijn objectief, betrouwbaar en geven geldverstrekkers, hypotheekadviseurs en jou als consument een helder inzicht in de wijze waarop een door ons getaxeerde waarde tot stand is gekomen.


Deskundigheid

Diverse geldverstrekkers zoals banken en verzekeringsmaatschappijen accepteren niet zomaar elke taxatie maar hanteren strikte regels. Team Snijders Makelaars hanteert bij taxaties het model NVM-taxatierapport dat door alle geldverstrekkende instellingen en de Nationale Hypotheekgarantie (NHG) wordt geaccepteerd. Onze taxateur is een beëdigd NVM-makelaar/taxateur, die is ingeschreven in het NRVT (Nederlands Register Van Taxateurs).

Deze organisaties houden zich bezig met het certificeren en registreren van de (technische) vakbekwaamheid van taxateurs in onroerende zaken. Tevens is ons kantoor aangesloten bij het Nederlands Woning Waarde Instituut, afgekort NWWI; een onafhankelijk, landelijk taxatie-instituut dat geldt als keurmerk voor taxateurs. Financiers, hypotheekintermediairs en consumenten kunnen bij het NWWI terecht voor transparante informatie over de waarde van woningen. Het NWWI staat alleen open voor taxateurs die aan strenge kwaliteitseisen voldoen. Alle aangesloten taxateurs werken volgens dezelfde, controleerbare taxatiemethode. Als keurmerk garandeert NWWI objectieve en betrouwbare woningtaxaties.


Marktkennis

Team Snijders Makelaars is als geen ander op de hoogte van de laatste ontwikkelingen in de markt. Wij zijn namelijk aangesloten op het digitale kenniscentrum van de NVM, een zeer gedetailleerd portaal dat ons voorziet van alle informatie over bijvoorbeeld de waarde van een woning, de buurt en de historie van een woning.
Wanneer duidelijk is wat voor taxatie er nodig is, maakt Team Snijders Makelaars een afspraak om de woning te taxeren. Wij vragen om het eigendomsbewijs, de kadastrale gegevens en zo mogelijk tekeningen van de woning.
Bij een taxatie wordt gelet op het volgende:
  • de staat van onderhoud;
  • inhoud en oppervlakte;
  • functionele indeling;
  • de constructie en de gebruikte materialen, en de kwaliteit ervan;
  • mate van isolatie en energiezuinigheid;
  • verplichtingen en rechten, zoals overpad en erfpacht;
  • ligging en omgeving.

De taxateur doet ook kadastraal onderzoek, is op de hoogte van het bestemmingsplan en houdt rekening met de marktsituatie. Alle bevindingen worden vastgelegd in een uitgebreid taxatierapport.

Bekijk via onderstaande link wat het NWWI voor jou betekend.

https://youtu.be/vD8ajVKFbvQ